Društvo

Predsednik Vučić uručio odlikovanje general-majoru Nacionalne garde Ohaja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa pomoćnikom komandanta Nacionalne garde Ohaja generala-majora Stivena Stajversa.

Vučić je Stajversa odlikovao Ordenom srpske zastave prvog stepena. Stajvers se zahvalio Vučiću i srpskom narodu na odlikovanju.

– U godini u kojoj obeležavamo 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i SAD, imam čast da u ime Republike Srbije jedno od najviših državnih odlikovanja Orden srpske zastave drugog stepena dodelim Stivenu Stajversu, jednom veoma dobrom, čoveku, kongresmenu, general, oficir, džentlmen. Predsedavao je srpskim kokusom više godina na početku onoga u šta ja duboko verujem, predstavlja novu epohu saradnje u srpsko-američkim odnosima – rekao je Vučić i dodao:

– Neumornim radom i strpljenjem da sasluša, uvek srdačno primi i podrži gde treba predstavnike Srbije, ostavio je važan trag u odnosima Srbije i SAD. Stiv Stajvers je tokom decenije i po doprineo jačanju prijateljstva, poverenja i saradnje između naših oružanih snaga. U njegovoj ličnosti smo prepoznali istrajnost i viziju, neretko i hrabrost koji su potrebni da bi srpsko-američki odnosi u budućem vremenu nastavili napred. Uveren sam da će i u nastupajućem periodu kao predsednik privredne komore države Ohajo da će nastaviti da bude snažan zagovornik našeg zbližavanja i saradnje – rekao je Vučić. Izvor-foto: Agencije i portali

Categories: Društvo

Leave a Reply