Društvo

LESKOVAC: Ambasador Irana posetio kompaniju ‘’Nevena kolor’’

Njegova ekselencija ambasador Islamske Republike Iran Rašid Hasanpur je boravio u Leskovcu, posetio kompaniju Nevena kolor i obišao leskovački Narodni muzej.

Prilikom posete, ambasador Irana je sa menadžmentom kompanije – vlasnikom Zlatkom Kadićem, direktorom Radoicom Ristićem, izvršnim direktorom Slavoljubom Pejčićem i zamenicom gradonačelnika dr Lidijom Dimitrijević, sekretarom Skupštine grada Zoranom Vukašinovićem, obišao kompaniju Nevena kolor i tom prilikom naglasio da poseta predstavlja dobru priliku za buduću saradnju Irana sa Leskovcem i južnim krajevima Srbije.

Zamenica gradonačelnika dr Lidija Dimitrijević je istakla veliko zadovoljstvo povodom posete Njegove ekselencije gospodina Hasanpura, naglasila da su vrata našeg grada otvorena za sve koji žele da u njemu osnuju svoj dom ili kompaniju, podsetila da su mnogi ambasadori boravili u Leskovcu i da je saradnja sa predstavnicima brojnih zemalja uvek bila na visokom nivou. Zamenica je govorila o brojnim uspešnim kompanijama u Leskovcu.

Nakon obilaska kompanije Nevena kolor, ambasador je posetio i Narodni muzej u Leskovcu, gde je u pratnji direktorke Mire Ninošević imao priliku da se upozna sa istorijom Leskovca, stalnom postavkom „Vremeplov leskovačkog kraja“ i sa novom stalnom postavkom “Leskovac – Srpski Mančester (1878 – 1941)“.

Categories: Društvo

Leave a Reply