Ekonomija

Pri kraju radovi na ‘’Jumkovoj’’ fabrici u Rudnoj Glavi

Sredinom aprila započeta je gradnja mini fabrike „Jumka“ iz Vranja u Rudnoj Glavi, najvećem selu majdnpečke opštine koje broji oko 2.000 stanovnika, čime je omogućeno otvaranje novih radnih mesta za stotinak žena iz ovoga kraja. Radovi na objektu buduće fabrike tekstila, polako ulazi u završnu fazu.

– 
Polako privodimo kraju radove na kompletnom objektu površine 900 metara kvadratnih.Kao što smo i planirali sve bi trebalo biti gotovo desetak dana pre predviđenog roka, tačnije već oko 15. juna.Ostalo je ovih dana  da se dovrše radovi na sistemu za grejanje, elektroinstalaciji i uredi prostor oko objekta, sve ostalo je uglavnom završeno.Uz dobru saradnju sa predstavnicimaMesne zajednice Rudna Glava koji su svakodnevno na gradilištu, sve se odvija po planu.Inače, stotinu žena koje su ispunile uslove na traženom konkursu za posao, nalaze se u našoj matičnoj Fabrici u Vranju na obuci, kako bi od naših majstora, inžinjera, tehnologa, savladale osnove šivenje i krojenja i bile spremne za rad kada se fabrika pokrene.Nadam se da će ovo biti jedna veoma dobra i uspešna investicija u ovom kraju, koja će pre svega ženskoj populaciji omogućiti da dođe do zaposlenja, a za jedan broj njih ovo će  biti prvo radno iskustvo.

Za sada se sve odvija po planu, kako dinamika samih radova oko podizanja pogona u Rudnoj Glavi, tako i oko obuke kadrova – izjavio je Branislav Trajković, generalni direktor  “Jumka”.Otvaranje nove fabrike „Jumko“ u Rudnoj Glavi planirano je za Vidovdan. Agencije i portali

Categories: Ekonomija

Leave a Reply