Društvo

DRUGI PIŠU – STRANI DIPLOMATA UBEĐIVAO KRIVOKAPIĆA NA PUTU ZA BEOGRAD? Ko je sve išao sa premijerom na sastanak u Patrijaršiji?

U službenom Vladinom avionu kojim su premijer Zdravko Krivokapić, i ministri Milojko Spajić i Jakov Milatović otputovali za Beograd u četvrtak veče na dogovoreno potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC-om u Patrijaršiji putovala je još jedna osoba, saznaje BORBA.

Prema nezvaničnim informacijama, do kojih smo došli, radi se o osobi koja je službenik jedne zapadne ambasade u Podgorici.

A zbog čega se službenik zapadne ambasade prevozio Vladinim avionom o trošku građana ostaje nejasno.

Vlada je dužna na objasni javnosti šta je tražio strani činovnik na službenom putu za Beograd i da li je isti bio zadužen da sačuva volju naroda (ucenu) Crne Gore koju je Zdravko Krivokapić trebao da prenese patrijarhu Porfiriju na sastanku te noći?

Imajući u vidu koliko premijer Crne Gore često menja mišljenja po istom pitanju, ne čudi što se u njegovoj pratnji našla osoba, službenik strane ambasade, koja je bila da se pobrine da Krivokapića u poslednjem trenutku “ne skrene sa zacrtanog puta”.

Činovnik zapadne ambasade te je noći uspešno uradio svoj zadatak, za razliku od premijera Krivokapića koji ne izvršava svoje zadatke koje mu je poverio narod, odnosno, izvršava na način na koji mu to odrede zapadni ambasadori iz Podgorice, i koju su dijametralno suprotni od jasno izražene narodne volje 30. avgusta prošle godine.

Svakog dana isplivavaju novi detalji u vezi Krivokapićevog upada u Patrijaršiju. U prvom saopštenju stajalo je da je premijer sam otišao za Beograd, da bi sutradan javnost saznala da su mu društvo pravili ministri Spajić i Milatović i da je upravo Spajić “dao sve od sebe” da se potpisivanje Temeljnog ugovora odloži. Očekujemo od Vlade da bude transparentna do kraja i da saopšti ko je sve leteo Vladinim avinom za Beograd.

Takođe, Vlada je dužna da objasni zašto se u avionu za Beograd nije nažao resorni ministar koji je pisao nacrt Temeljnog ugovora sa SPC Vladimir Leposavić, umesto ministara finansija, socijalnog rada i ekonomskog razvoja Milojka Spajića i Jakova Milatovića.

Od Vlade Crne Gore očekujemo odgovore na pitanja koja smo im proslijedili- ko je pored premijera i dvojice ministara, letio službenim avioniom i zašto u istom nije bilo mjesta za ministra Vladimira Leposavića kojeg je premijer ovlastio za pisanje Nacrta Temeljnog ugovora sa SPC-om. Izvor-foto: Borba.me

Categories: Društvo

Leave a Reply