Sport

LESKOVAC: FK Sloga od sledeće godine u Srpskoj ligi

Fudbalski klub „Sloga“ sledeću će naredne fudbalske sezone igrati u Srpskoj ligi. Postignut uspeh i plasman u viši rang takmičenja bio je povod za današnju posetu gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića ovom klubu.

Sloga je u sezoni 2018/19. osvojila  Kup Jablaničkog okruga, a nakon toga igrala i finale Kupa Regiona Istočne Srbije što je bio i najveći uspeh kluba. Fudbaleri Sloge od naredne sezone nastupaju u Srpskoj ligi.

Pored seniorske, klub ima i omladinsku školu u sklopu koje postoje selekcije kadeta, pionira, petlića i cicbana. U Slogi terenira oko 100 dece i sa njima radi 5 profesionalnih trenera. O uspehu  kluba  govori i činjenica da je iznedrio brojne uspešne fudbalere među kojima je i Lazar Ranđelović, aktuelni igrač Olimpijakosa i član mlade reprezentacije Srbije.

Ove godine za finansiranje i sufinansiranje sportskih kluba iz budžeta Grada izdvojeno je 95 miliona dinara, a ukoliko se dobri rezultati nastave naredne godine bi ta suma mogla da bude veća za 5 miliona, rekao je gradonačelnik ovom prilikom.

Valja, medjutim, istaći da je Fudbalski klub „Sloga“ osnovan 9. maja 1945. godine

Categories: Sport

Leave a Reply