Kultura

Miss Universe je Meksikanka Andrea Meza

Ovogodišnji izbor za Miss Universe 2020. održan je po 69. put u Hollywoodu na Floridi u Seminole Hard Rock Hotel & Casinu, a nova misica je Meksikanka Andrea Meza.

Zozibini Tunizi predala je krunu nakon gotovo godinu i po, što je čini najdugovečnijom Miss Universe u istoriji takmičenja.

Pobednica koja dolazi iz Meksika ima 26 godina i inžinjerka je koja je fokusirana na borbu za ženska prava te usko sarađuje s organizacijama protiv nasilja.

Članica je globalne svetske organizacije koja prikuplja sredstva u Indiji, Indoneziji i Kini. Voli ekstremne sportove te je turistička ambasadorica grada Chihuahue odakle i dolazi. Zanimljivo je da voli pevati, da ima 40 rođaka i da u poziciji plenka može izdržati tri minute. Prvom pratiljom proglašena je Miss Brazila Julia Gama koja će u slučaju nemogućnosti neispunjavanja obaveza pobednice preuzeti njene dužnosti, a druga pratilja je Miss Perua Janick Maceta.

Izbor su vodili Mario Lopez i nekadašnja Miss Universe Olivia Culpo. Bivše missice Paulina Vega i Demi Leah Nel Peters pratile su događanja iz backstagea dok je žiri bio sastavljen od uspešnih poslovnih žena. Nastupio je Luis Fonsi, portorikanska zvijezda najpoznatija po hitu Despacito.

Za razliku od izbora Miss World izbor za Miss Universe unatoč svetskoj pandemiji ipak je uspešno održan iako je na takičenju umesto uobičajenog broja takičarki koji broji više od 90 finalistica iz celog sveta ove godine bilo njih 74, što zbog pozitivnih nalaza devojaka, što zbog nemogućnosti organizacije nacionalnih izbora. Kao i svake godine izbor su pratile i neke anegdote poput izgubljenog prtljaga Miss Mjanmara do dvadesetak kilograma teškog nacionalnog kostima missice sa Filipina.

Zanimljivo je i da su se Miss Meksika i Miss Brazila takmičile i na izboru za Miss sveta; Miss Meksika 2017.godine proglašena prvom pratiljom. Izvor-foto: Agencije i portali, krupljani

Categories: Kultura

Leave a Reply