Ekonomija

USKORO: “Bimal” preuzima većinski vlasnički deo u fabrici “Bečejka”

Brčansko preduzeće “Bimal” i fabrika stočne hrane “Bečejka” potpisali su memorandum o razujevanju, u kome je Bimal izrazio nameru za preuzimanje većinskog vlasničkog udela u ovoj fabrici.

Bimal Grupa je izvršila prijavu koncentracije nadležnim regulatornim telima za zaštitu konkurencije u Srbiji i u Bosni i Hercegovini, te podnosi iste prijave i u ostalim nacionalnim institucijama u kojima postoji obaveza prijave. već godinama sarađuje s fabrikom stočne hrane “Bečejka”. Imajući u vidu da se Bimal Agri i Bečejka nalaze u neposrednoj blizini, prirodni put je da se ove dve celine spoje u ekonomski i logistički ujedinjen agroindustrijski kompleks, koji bi kao dio Bimal Grupe dobio snažniju poziciju u smislu tehnološkog znanja i izvoznog potencijala, saopšteno je iz Bimala d.d..

“Bimal” je 2019. godine kupio fabriku za proizvodnju jestivog ulja Bimal sunce u Somboru, a pokretanjem akvizicije i integracije fabrike “Bečejka” nastavlja razvoj poslovne grupe i širenje proizvodnih kapaciteta u Srbiji. Sticanjem vlasništva u fabrici stočne hrane “Bečejka”, “Bimal” stvara dodatan potencijal i poslovne mogućnosti, čime jača svoju poziciju na tržištima Zapadnog Balkana, EU i Bliskog istoka.

U sastavu Bimal Grupe danas posluju fabrike za proizvodnju jestivog ulja Bimal u Brčkom i Bimal sunce u Somboru, Bimal Trading i Bimal Invest u Beogradu, Bimal Agri u Bečeju, i Žitopromet i Institut za razvoj i unapređenje poljoprivrede – IRUP u Brčko, navodi se u saopštenju. (Fena)

Categories: Ekonomija

Leave a Reply