Kultura

ABBA ponovo zajedno u studiju!

Mamma Mia, kakva vest!

Obožavaoci ovo čekaju od 1981. godine, i sada je čekanje konačno gotovo: Član ABBA Björn Ulvaeus (76) rekao je za “The Herald Sun”: “Ove godine će biti nove muzike. To je već odlučeno, i više ne postoji pitanje, da li se to može dogoditi, to će se dogoditi!”

U skladu s tim, članovi benda se već sastaju u muzičkom studiju u glavnom gradu Švedske Stokholmu. Björn, Agnetha Fältskog (71), Benny Andersson (74) i Anni-Frid Lyngstad (75), tamo snimaju pesme i razgovaraju o njihovom povratku. Uzbudljivo vreme je i za muzičare.

“Nas četvoro smo se vratili u studio prvi put nakon 40 godina”, rekao je Björn za novine. Izgleda da se Björn, Agnetha, Benny i Anni-Frid i dalje sjajno slažu: “Teško je to opisati, ali između nas postoji jaka i čvrsta veza, a uz to mi smo vrlo, vrlo dobri prijatelji”.

Uz toliko sloge, lako bi se moglo nadati i dugoročnoj saradnji …

Napokon, činjenica da je prijateljstvo i nakon toliko godina još uvek blisko, ne može se uzeti zdravo za gotovo: Björn i Agnetha, kao i Benny i Anni-Frid bili su venčani, ali i razvedeni, tokom svojih najuspješnijih ABBA godina. Björn i Agnetha 1980., Benny i Anni-Frid sledeće godine.

Uprkos tome, nastavili su raditi zajedno i ostali uspešni.

Njihova saradnja je postala problematičnija. 1982. godine su objavili da žele napraviti pauzu. Međutim, to je bio kraj benda.

Već dugo postoje planovi za povratak: ABBA je 2018. godine najavila da žele snimati novu muziku.

Dve pesme “Još uvek imam veru u tebe” i “Nemoj me isključiti” potvrđene su i trebale su biti objavljene 2020. godine. Pored toga, iste godine bila je planirana jedna opsežna hologramska turneja. Ali, tada su svi planovi stavljeni na čekanje. Dakle, sada su se četvoro Šveđana napokon sastali u studiju!

Nekolicina srecnika uspelo je doživeti ABBA uživo, jednom 2016. godine: Stali su na pozornicu na jednom privatnom događaju i proslavili 50. godišnjicu prvog susreta Björna i Bennyja. Dvojica tekstopisaca komponovali su ABBA hitove, poput “Mamma Mia” i “Dancing Queen”.

ABBA, takođe, želi da se sada pozabavi planiranom turnejom holograma. Najavili su da će turneju započeti 2022. – za svoju 50. godišnjicu izlaska na pozornicu.

Dakle, pred fanovima ABBA-e su uzbudljiva vremena!(express)Lj. G.(NovaSloboda)

Categories: Kultura

Leave a Reply