Društvo

Produženo radno vreme šaltera za putne isprave

Usled povećanog interesovanja građana za izdavanje putnih isprava u određenim gradovima Srbije, pre svega u Beogradu i Novom Sadu, Ministarstvo unutrašnjih poslova uvelo je produženo radno vreme šaltera pojedinih uprava, kao i rad nedeljom. Građanima stoji na raspolaganju i mogućnost zakazivanja termina elektronskim putem, preko portala eUprava. Apeluje se na građane koji se za izdavanje putnih isprava prijave putem portala eUprava da zakazane termine iskoriste i dođu da predaju zahtev, kako se ne bi stvarale dodatne gužve ili zauzimali termini građanima kojima je pasoš preko potreban.

Napominje se da u pojedinim gradovima građani uslugu elektronskog zakazivanja ne koriste u punom obimu, te svakodnevno ostaju slobodni termini.

Građani mogu i lično da dođu u stanicu da podnesu zahtev za izdavanje pasoša.

U Policijskoj stanici Novi Beograd, gde su inače zabeležene najveće gužve uvedeno je radno vreme i nedeljom od 8 do 15 časova, a u Policijskoj upravi za grad Beograd, u Ulici Ljermontova 12a radno vreme je produženo subotom do 20 časova, a uveden je i rad nedeljom od 7.30 do15.30 časova.

U Policijskoj upravi u Novom Sadu, od 16. maja, šalter sala na Bulevaru oslobođenja broj 143 radiće i nedeljom od 8 do 15 časova, gde je omogućeno zakazivanje termina za podnošenje zahteva preko portala eUprave.

Categories: Društvo

Leave a Reply