Društvo

SAZNAJEMO: VAKCINISANI DOBIJAJU DIGITALNE SERTIFIKATE

Svi građani Srbije koji su primili vakcinu od sutra će dobiti digitalni sertifikat o vakcinaciji uz pomoć kojeg će moći odmah, ili uskoro, da uđu u Mađarsku, Hrvatsku, Sloveniju, Grčku, na Kipar i u mnoge druge zemlje koje će u narednom periodu otvoriti granice za imunizovane.

Vakcinisani možda neće biti privilegovani pred nastupajuću turističku sezonu, ali će im svakako odlazak u pojedine inostrane zemlje biti olakšan utoliko što će umesto negativnog PCR testa morati da imaju samo sertifikat o vakcinaciji.

Vakcinisani u Srbiji praktično neće moći da zaborave ili izgube taj dokument pošto će, kako je najavila premijerka Ana Brnabić, od 1. maja dobijati i digitalni sertifikat o vakcinaciji.

Kako je istakla, neke zemlje su već spremne da prihvate srpske sertifikate pa će zahvaljujući njima građani moći da putuju lakše i bez PCR testova.

A šta će sadržati ti digitalni sertifikati o vakcinaciji? Prema najavama, u tom dokumentu pored imena i prezimena vakcinisanog stajaće datum, mesto vakcinacije i vrsta vakcine.

Kako vreme prolazi sve je jasnije da će sertifikat o vakcinaciji biti ulaznica za mnoge zemlje u Evropi ili svetu.

Categories: Društvo

Leave a Reply