Ekonomija

Kompanija Candy Rush, novi vlasnik Simke, do kraja godine ponovo pokreće proizvodnju – Moguće preseljenje pogona iz Vranja u Šabac

Kompanija Candy Rush koja je nedavno kupila fabriku čokolade Simka u Vranju, planira da do kraja godine ponovo pokrene proizvodnju, a moguće je i da se Simka u budućnosti, umesto u Vranju, proizvodi u Šapcu, kažu za eKapiju iz ove kompanije.

Odluka o kupovini privrednog društva Dunja doo, u čijem sasatavu posluje i fabrika čokolade u Vranju bazirana je, kako dodaju, na strateškom planu unapređenja kapaciteta i poslovnih performansi kompanije Candy Rush koja se bavi proizvodnjom konditorskih proizvoda i ima svoje proizvodne pogone u Šapcu.

Dodaju da kompanija planira da nastavi proizvodnju i zadrži popularan brend Simka, koji je jedan od sinonima za čokoladu i konditorske proizvode u Srbiji.

U toku je izrada biznis plana i studije izvodljivosti, posle čega će se znati da li će se proizvodnja nastaviti u fabrici u Vranju ili eventualno preseliti u Šabac. Tokom procesa ponovnog pokretanja proizvodnje, koji bi trebalo da bude okončan do kraja ove godine, svaki korak će biti pažljivo planiran, kako bi se proizvodi pod brendom Simka, što pre našli na tržištu Srbije i okolnih zemalja – navode iz kompanije.

Kompanija Candy Rush posluje u okviru grupacije okupljene oko matične firme Rim Group doo-Beograd, u kojoj se, od pre dve godine, nalazi i Hemijska industrija Nevena u Leskovcu. I. M. eKapija

Categories: Ekonomija

Leave a Reply