Ekonomija

Metal Galant Gradnja u Vranju gradi stambeno-poslovnu zgradu

Kompanija Metal Galant Gradnja iz Leskovca planira da na parceli u istočnom delu centralne zone grada Vranja izgradi stambeno-poslovni objekat spratnosti Po+P+3+Ps (podrum,prizemlje, tri sprata i povučeni sprat). Ukupna površina prostora obuhvaćenog urbanističkim projektom je 676 m2.

Na parceli postoje izgrađeni objekti prizemne spratnosti, koji se planiraju za uklanjanje.

U prizemlju novog objekta se planiraju lokali sa pristupom iz ulice Bore Stankovića, po osnovnoj nameni trgovina na malo. Sa južne strane objekta se planira vetrobran, stepenišni prostor i lift za stambeni deo.

Ulazni prostor namenjen poslovnim namenama je odvojen od ulaza namenjenog stanovanju.

U podrumu je planirana podzemna garaža sa 15 parking mesta, od kojih su dva za osobe sa posebnim potrebama.

Planirano je ukupno 19 stambenih jedinica, na prvom, drugom i trećem spratu planirane su po pet, a na povučenom spratu četiri stambene jedinice. Stambene jedinice su različitih struktura i površina. Ukupna bruto površina stambenih spratova je po 334.96 m2, a povučenog sprata 328.95m2.

Na tavanu je smešteno 19 stanarskih ostava, za svaki stan po jedna, usklađene sa propisanim dimenzijama o veličini (minimalna površina poda 2,0 m2, a minimalna visina iznosi 220 cm). Stanarske ostave imaju prirodnu ventilaciju.

Obrađivač urbanističkog projekta je preduzeće Teking doo. I. M. eKapija

Categories: Ekonomija

Leave a Reply