Društvo

Predsednik Vučić na puštanju u rad najveće gondole na svetu na Zlatiboru poručio: Sa Stamatovićem sam razgovarao o projektima, ljudi hoće boljitak za sebe i za svoje porodice!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je planinu Zlatibor i prisustvovao je otvaranju Gold Gondole na toj planini.

-Razgovarao sam sa predsednikom opštine Čajetina. Čestitam svima ovde i svima koji su uložili veliki trud ovde. Srećan sam što sam ovde. Prošli smo tu deonicu, fantastično je. Biće to veliki podstrek za dalji razvoj– rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanja novinara predsedbik je govorio i o Vašingtonskom sporazumu.

-Svi koji su kritikovali Vašingtonski sporazum, sada uglavnom ćute, jer su protiv njega prestavnici sa KiM i neki u Evropi. Po njemu, oko nekih stvari mora neko i nas da pita. Spremni smo da razgovaramo sa svima, ali da je tu nešto gotovo i završeno ne mogu da kažem – rekao je on danas odgovarajući na pitanja novinara o najvnovijim vestima vezano za moguću sradnju Vašingtona i Brisela vezano za Vašingtonski sporazum.

Komentarišući napade opozicije i navodnim rezultatima, rekao je da do izbora ima vremena.

-Mi nećemo ništa da palimo, nećemo da se bunimo. Važno je da radimo za svoju zemlju – rekao je.

Na pitanje otkud danas na Zlatiboru, Vučić kaže da nikada nije bio protiv gondole.-Kratak razgovor nam je bio potreban vezano za ovo. Važan mi je razvoj naše zemlje. Srećan sam zbog svakog projekta. Za mene je gondola super projekat, pa se nadam da ću na leto da dođem ovde da uživam sa decom. Mi smo skvakao pomogli da se birokratske prepreke prevaziđu, ovo je takođe značajna investicija. Oko 13 miliona evra je ovde, imaće i podršku Srbije da rade – rekao je on danas odgovarajući na pitanja novinara.

Na pitanje o tome kada će da primi vakcinu, i to što njegovi simpatizeri čekaju da najpre on to učini, Vučić kaže je prvo mislio da će on biti među prvima koj će biti vakcinisani, ali je kaže, i vakcinisan i nevakcinisan spreman na kritike jednog dela opozicije. Istakao je značaj vakcine u borbi protiv korone.

-Kada sam hteo da primim vakcinu, pričalo bi se da sam prvi stao u red. Nisu ni moji roditelji koji imaju oko 75 godina. Čekaću. Pozviam ljude da se vakcinišu. Ponosan sam što sam što nisam potrčao jer je moja subdina kao kod običan građanin – rekao je Vučić.

Negirao je spekulacije o sukobu sa Milanom Stamatoveć predsedniko opštine Čajetina, rekavši da ljude zanima boljitak, a ne ko je iz koje stranke.

Na napade o navodom priznavanju KiM od strane Srbije Vučić kaže da je ovih dana navikao na razne napade i ukazao na činjenicu da je sinoć bio pun mesec.

-Danas želim da govorim iz srca. Ovde sam da podržim jedan važan projekat i da pokažem kako se radujem svemu što donosi dobro našim građanima. Od mene nećete da čujete da je gondola loša jer je izgradnju inicirao neko drugi, ponosan sam na nju i pomoćemo koliko možemo – rekao je Vučić.

Kaže da će put do Požege biti gotov do kraja ove godine biti od velikog značaja za meštane ovog dela Srbije.

-Nema sumnje da ćemo izgraditi obilaznicu oko Zlatibora. Kako da nastavimo dalje i ka Višegradu i kako da Zlatibor približimo Beogradu – dodao je.

Najavio je još novih investicija koje će olakšati život ljudima. Kaže da se veliki novac ulaže u Zlatibor i Vrnjačku Banju. Rekao je da se nada da ovo neće biti jedina nova godnola u Srbiji

-Bićemo uz vas, kako ste vi uz Srbiju, mi ćemo biti uz vas. Nije važno ko je na vlasti – rekao je.

Predsednik Vučić je nakon obraćanja krenuo ka novoj gondoli kako bi se lično uverio u to kako izgleda nova turistička atrakcija.

Gold gondola Zlatibor, kao najduža panoramska gondola na svetu, predstavlja novu turističku atrakciju na ovoj planini.

Devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole povezaće centar Zlatibora sa ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera na kojem će se nalaziti međustanica. Gondola trenutno ima kapacitet 600 putnika po satu u 55 zasebnih kabina sa po 10 mesta. Maksimalan kapacitet gondole je 90 kabina i 1000 putnika/h. Vožnja Gondolom pružiće impresivnih 25 minuta sa neverovatnim pogledom na živopisne pejzaže Zlatibora.

Srce gondole nalaziće se na međustanici kod Ribničkog jezera, gde je planiran razvoj projekta Novi Zlatibor (turizam visoke kategorije, na preko 200 ha zemljišta), dok će završna stanica gondole biti na samom vrhu Tornik , na visini od 1496 m. Pink.rs

Categories: Društvo

Leave a Reply