Hronika

Četvoro članova komisije za javne nabavke u Surdulici uhapšene zbog zloupotreba

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapšene su četiri osumnjičene da su kao članovi komisije SO Surdulica za javnu nabavku radi rekonstrukcije Informacionog centra za zaštitu životne sredine na Vlasini izvršile zloupotrebile.

Sumnja se da su tokom 2014. godine, M.S, kao predsednik i D.S, S.M. i O.V. kao članovi pomenute komisije prihvatile ponudu sa najvišom ponuđenom cenom, a nezakonito odbile najpovoljniju ponudu, zbog čega je fondu Evropske unije vraćen iznos od 28.769,55 evra na teret budžeta Opštine Surdulica.

Niško tužilaštvo u informaciji objavljenoj na njegoovm sajtu precizira da se one terete za krivično delo zloupotreba sa javnom nabavkom u saizvršilaštvu.

Takođe se sumnja da je M.S, u svojstvu koordinatora projekta Evropske unije „Zeleno pogranično područje – investicija u prirodu“, izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja tako što upravljačkom telu projekta nije prijavila da se objekat izgrađen u saradnji sa Republik Bugarskom – ne koristi u skladu sa namenom već u komercijalne svrhe.

Zbog toga je dodatnih 17.693,27 evra vraćeno fondu Evropske unije, a na teret budžeta Opštine Surdulica.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku će biti saslušane u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, navodi tužialštvo.

Categories: Hronika

Leave a Reply