Ekonomija

LESKOVAC: Dodeljena 25 rešenja za subvencije mladima koji pokreću sopstveni biznis

Lokalni plan za zapošljavanje grada Leskovca obuhvata mere za obavljanje javnih radova, stručne prakse za visokoškolcem stručne prakse za visokoškolce sa prosečnom ocenom preko 9 u okviru kojih je u 2020. Godini angažovano 71 lice I z ate namene izdvojeno 16,4 miliona dinara.

Četvrta mera u sklopu ovog plana su subvencije za samozapošljavanje na koje je pravo ostvarilo 25 lica koja će sredstva iskoristiti za otvranje advokatskih kancelarija, friterskih i kozmetičkih salona, automehaničarskih radionica i za pokretanje posla obrade metala i drveta. Ugovore o subvencijama je danas uručio gradonačelnik Leskovca dr sci med Goran Cvetanović, koji je ovom prilikom mladima čestitao na dodeljenim sredstvima i poželeo uspešan početak biznisa i stabilno poslovanje.  

Još jednom je na svečanom uručenju u Sali GS apostrofirano da je za razvoj sopstvenog preduzetništva 25 lica od grada Leskovca  dobilo subvenciju za samozapošljavanje u pojedinačnom iznosu od 250 hiljada dinara, što ukupno iznosi 6 miliona i 250 hiljada dinara.

Oni će ova sredstva iskoristiti za otvaranje advokatskih kancelarija, frizerskih i kozmetičkih salona, automehaničarskih radionica i za pokretanje posla obrade metala i drveta

Prvi čovek grada je ovim povodom, izmedju ostalog rekao: -Raduje me što je sa nama 25 naših sugrađana naoružanih preduzetničkim duhom, dobrom energijom i odlučnošću. Prijavljivanjem za meru samozapošljavanje pokazali ste da ste spremni da pomognete sebi, date doprinos društvu, i da imate poverenja u grad u kojem živite“, poručio je prilikom dodela subvencijna gradonačelnik  Cvetanović.

Radomir Andrić, mladi i talentovani Leskovčanin će ova sredstva iskoristiti za opremanje svoje advokatske kancelarije. On je zavljajući se na sredstvima rekao: -Imajući u vidu da sam oduvek želeo da živim i radim u Leskovcu ova pomoć je od velikog značaja kako za početak poslovanja tako i za ostvarenje tog cilja“. Valja, medjutim, podsetiti da grad Leskovac od 2013. godine uspešno izrađuje i realizuje Lokalni akcioni plan zapošljavanja. Od tada do danas ukupno je izdvojeno 182 miliona dinara i angažovano 1233 lica. Lokalni akcioni plan za zapošljavanje grada Leskovca obuhvata mere za obavljanje javnih radova, stručne prakse za visokoškolce, stručne prakse za visokoškolce sa prosečnom ocenom preko 9 u okviru kojih je u 2020. godini angažovano 71 lice i za te namene izdvojeno 16,4 miliona dinara.

Categories: Ekonomija

Leave a Reply