Društvo

Kolo srpskih sestara darivalo osnovce Božićnim paketićima u Medveđi.

U Osnovnoj školi “Gornja Jablanica” organizovana je podela paketića za učenike osnovnih škola na teritoriji opštine Medveđa. Dobrotvorno društvo Kolo srpskih sestara iz Leskovca, zajedničkim humanitarnim akcijama sa Eparhijom niškom je u više navrata obradovalo najmlađe sa teritorije opštine Medveđa.

Predsednik lokalne samouprave  u Medvedji Nebojša Arsić se zahvalio Kolu srpskih sestara kao i Eparhiji niškoj, koji ni ove godine nisu zaboravili na decu Medveđe, i skromnim Božićnim paketićima izmamili osmehe najmlađih koji su se okupili u manjem broju. “U saradnji sa Eparhijom Niškom, darovali smo Božićne paketiće za osnovce četiri škole na teritoriji opštine Medveđa i u Sijarinskoj Banji, koje smo predali direktorima škola, a oni će ih podeliti svojim učenicima.

Bilo nam je teško jer se sve vreme osećala tuga u našim srcima zbog nedostatka prisustva dece. Nadamo se da ćemo za Vaskrs imati priliku, da kao i ranijih godina, čujemo dečiji žagor, smeh i vidimo radost u njihovim očima dok primaju paketiće. Zahvaljujemo Eparhiji Niškoj na saradnji i našem Vladiki Arseniju, čije nam je prisustvo veoma nedostajalo” – istakle su predstavnice Kola srpskih sestara iz Leskovca.

Categories: Društvo

Leave a Reply