Kultura

STEVAN I MILOŠ OPET ODUŠEVILI Oslikali su mural mitropolita Amfilohija, a sada su sredili i spomenik borcima u Prijedoru

Stevan Šeatović i Miloš Bajić još jednom su prijatno iznenadili Prijedorčane. Naime, nakon što su na zidu Doma mjesne zajednice u Čirkin Polju oslikali mural mitropolita Amfilohija, sredili su spomenik koji se nalazi pored Doma.

Ovaj spomenik podigla je Boračka organizacija Čirkin Polja prije 20 godina i posvećen je poginulim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Šeatović je za Srpskainfo rekao da je uređenje ovog spomenika dogovoreno sa Gradskom upravom i Omladinskim savjetom Prijedora istovremeno kada i oslikavanje murala.

– Uređivali smo spomenik juče i danas. Prvo smo skinuli prljavštinu i mahovinu čeličnim četkama, potom nanijeli emulziju koja omogućava da se nova boja bolje nanese i da duže traje. I na kraju dvije nijsnse sive, što sličnije izvornom stanju spomenika – rekao je Šeatović.

Na koji način je zapušteni spomenik uljepšan Šetović i Bajić su prikazali u videozapisu na fejsbuku.

Inače, dva skromna defektologa Šetović i Bajić pored murala posvećenog mitropolitu Amfilohiju oslikali su još nekoliko zidova u Prijedoru. Njihovi radovi nailaze na pozitivne reakcije Prijedorčana. Izvor: Srpskainfo

Categories: Kultura

Leave a Reply