Kultura

„Maša i Medved“ nominovani za najtraženiju dečiju seriju

Ruska animirana serija „Maša i Medved“ nominovana je za nagradu Global TV Dimend Avards u kategoriji „Najtraženija dečija serija“. Dobitnici će biti proglašeni u aprilu 2021. godine, saopštila je pres-služba kompanija „Animakord“.

Nezavisna američka analitička kompanija ‘Perot analitiks’ objavila je kandidate za godišnju nagradu najtraženijeg na svetu serijskog sadržaja – 2021 Global TV Dimend Avards, čiji će pobednici biti objavljeni u januaru 2021. godine“, navedeno je u saopštenju.

„Maša i Medved“ je jedini ruski animirani projekat koji je predstavljen na Global TV Dimend Avards. Serija je postala jedan od pet finalista, u koje su ušle uspešne strane serije kao što su: „Patrolne šape“, „Pepa Prase“, „Sunđer Bob Kockalone“ i „Ratovi zvezda: Ratovi klonova“.

Spisak finalista formiran je na osnovu podataka globalne potražnje za serijskim sadržajem od 1. januara 2020. do 31. oktobra. Istovremeno, pobednika ne biraju članovi žirija, već potražnja publike, na osnovu toga kako se TV serija plasira kod gledalaca na više od 100 tržišta širom sveta na svim tipovima medijskih platformi.

Podsetimo, animirana serija „Maša i Medved” je trenutno prevedena na 39 jezika i prikazuje se u više od 150 svetskih zemalja. U leto 2019. godine kompanije „Animakord” je emitovala i četvrtu muzičku sezonu animirane serije „Maša i Medved” pod nazivom „Mašine pesmice”.

Categories: Kultura

Leave a Reply