Ekonomija

Proglašene najbolje preduzetnice i rodno najsenzitivnije kompanije u Srbiji, medju njima Tijana Milovanovic iz Vranja

Udruženje poslovnih žena Srbije je na svečanosti koja je upriličena u skladu sa izmenjenim uslovima rada koje je donela pandemija Covid-19, po četrnaesti put dodelilo nagrade Cvet uspeha za ženu zmaja najboljim preduzetnicama u Srbiji.

Takođe, u okviru manifestacije Cvet uspeha za ženu zmaja, treću godinu zaredom je dodeljeno priznanje Rodno najsenzitivnija kompanija, a prvi put je dodeljeno specijalno priznanje za akademski doprinos ženskom preduzetništvu.

Uz učešće organizatora i kandidatkinja u kontrolisanim uslovima velikog studija i primenu maksimalnih mera zaštite, i publike koja je događaj pratila direktno preko YouTube kanala, proglašene su najbolje preduzetnice u više kategorija.

Ljiljana Paušić Mojić, vlasnica i direktorka KSG d.o.o. iz Jazaka, dobitnica je specijalnog priznanja za razvoj brenda. Najbolji primer humanitarnog doprinosa i podrške socijalnom preduzetništvu pokazala je Tijana Milovanović, vlasnica i direktorka Ukras d.o.o. iz Vranja. Udruženje poslovnih žena Srbije dodeljuje nagradu „Cvet uspeha“ najboljim preduzetnicama u više kategorija. Za humanitarni doprinos i podršku socijalnom preduzetništvu nagrađena je vlasnica preduzeća za proizvodnju zaštitne opreme Tijana Milovanović iz Vranja.

Nasledila je porodično preduzeće koje tri decenije opstaje na tržištu. Novi uslovi poslovanja, vezani za pandemiju, postavljaju i nove izazove, ali i dovode do novih ideja. Paleti zaštitnih rukavica pridružio se novi par. Tijana Milovanović je i predsednica Udruženja poslovnih žena Vranja, pomogla je u izradi 250 bizis planova ženama iz socijalno ugroženih kategorija.

„Siromaštvo i porodični problemi lica iz socijalnih kategorija često zatvore u ljušturu propadanja, ta lica treba ohrabriti, pomoći im da se podignu sa dna, da stvore zdravo, socijalno preduzeće koje će održivo da posluje“, poručuje Milovanovićeva.

Categories: Ekonomija

Leave a Reply