Kultura

Raspisan konkurs za 8. Šantićev festival dece pesnika

Povodom obeležavanja godišnjice smrti našeg velikog pesnika Alekse Šantića, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo Prosvjeta Mostar organizuje osmi Šantićev festival dece pesnika, koji je planiran početkom februara 2021. godine. Termin održavanja finalnog dela festivala zavisiće od epidemiološke situacije u regionu. Na festivalu mogu učestvovati učenici osnovnih škola iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije. Iz SPKD Prosvjeta pozivaju škole, nastavnike jezika, voditelje literarnih i recitatorskih sekcija da motivišu svoje učenike za prijavu, a učenike pozivaju da se prijave i pošalju svoje radove na naš konkurs. Tema je slobodna.

“Nadamo se da će ovaj konkurs animirati mlade da se odazovu u što većem broju i pokažu svoj dar i ljubav prema pisanju poezije. Sve koji se odluče prijaviti na konkurs treba da obavezuje i ime našeg velikog pesnika Alekse Šantića koji je slavu Mostara pronosio širom sveta. U tom smislu, svim učesnicima na konkursu želimo puno sreće i dobrodošlicu u magični poetski svet”, poručju iz SPKD Prosvjeta Mostar.

Na dosadašnje festivale stigle su hiljade pesama, a u Mostar je došlo preko 200 mladih pesnika iz svih  država regiona – finalista festivala. Još veći uspeh je što su neki učesnici, podstaknuti uspehom na festivalu izdali i svoje prve knjige i nastavili putem izgradnje života u kulturi. 

Način prijave na konkurs:                                                                       

Svoje radove (najviše tri – tema slobodna) dostaviti do 31.12.2020. godine na adresu:

SPKD Prosvjeta Mostar,

Maršala Tita 178,

88000 Mostar

Bosna i Hercegovina 

ili putem e-maila: prosvjetamo@gmail.com

(NovaSloboda)

Categories: Kultura

Leave a Reply