Društvo

Drama u Nemačkoj: Marokanci avionom do Turske, pa peške za 500 eura do bih šlepera

Nemačka policija izvijestila je o neobičnom pokušaju ilegalnog ulaska u ovu zemlju, a u glavnoj ulozi našao se šleper bih tablica.

Prošle sedmice je federalna policija u luci Rostock dobila informacije od svojih kolega u policijskoj stanici Dierkow koju je nazvao šef prevozničke kompanije iz BiH i rekao da su u poluprikolici šlepera njegovog vozača navodno “slepi putnici”.

Nemačka policija uspostavila je kontakt sa vozačem koji je telefonom upućen u policijsku stanicu Dierkow. Kao mera opreza, osim policijskih snaga, obaveštene su i službe hitne pomoći.

Nakon što su kamion i poluprikolica stigli do mesta za skladištenje, otvorena su vrata poluprikolice iza kojih su se ukazala četvorica muškaraca. Nosili su zaštitnu masku za usta i nos, ali bili u dobrom zdravstvenom stanju, što je potvrdio i dežurni lekar.

Vozač kamiona  je rekao da je čuo glasove i kucanje iz poluprikolice kada se zaustavio na oko 30 kilometara od Rostoka. Odmah je obavestio svog šefa, koji je nazvao policiju.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, muškarci u poluprikolici su državljani Maroka. Oni su rekli da su pre nekoliko meseci samostalno avionom doputovali do Turske, a odatle su uglavnom pešačili, preko Grčke, do zapadnog Balkana.

 Obratili su se posredniku koji ih je, nakon što im je naplatio po 500 eura, odvezao do bih šlepera. Isprva nisu znali kuda idu, samo da je kamion trebao voziti prema severu Europe.

Svoju lokaciju odredili su koristeći GPS navigaciju na mobilnim telefonima. Cilj njihovog putovanja trebala je biti Nemačka. No, u jednom trenutku shvatili su da šleper približava severnoj granici Nemačke, odnosno napušta zemlju, pa su odlučili lupati iz poluprikolice.

Federalna policija sada istražuje okolnosti kako su ilegalni migrant mogli ući u poluprikolicu pre plombiranja.Izvor: radiosarajevo, krupljani 

Categories: Društvo

Leave a Reply