Ekonomija

INVESTICIJE I RAZVOJ: „Auto-putem od Pojata do Kruševca do kraja sledeće godine“

„Nema ničeg važnijeg od dobre infrastrukture i povezivanja regiona, na čemu sve vreme radi i naš predsednik Aleksandar Vučić. Moramo da nastavimo da radimo i moj apel svim građevinskim preduzećima je da zaštitimo radnike, ali da učinimo sve da gradilišta rade, jer to znači opstanak naše ekonomije. Nigde u svetu nije lako, ali uz aktivno radno stanovništvo proći ćemo ovu neminovnu krizu sa najmanje problema“, izjavila je ona. Mihajlovićeva je dodala da Moravski koridor ne spaja samo Srbiju, odnosno Koridor 10 i „Miloša Velikog“, već omogućava da se povezujemo sa regionom. do kraja sledeće godine imati završenu ovu deonicu od 27,8 kilometara“,  

Obilasku radova prisustvovali su i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri i zamenica ambasadorke Velike Britanije Rebeka Fabrici.

Američki ambasador Godfri rekao je da je ponosan na saradnju sa potpredsednicom Mihajlović i Ministarstvom, te čestitao svim partnerima na posvećenosti ovom projektu.

„Auto-putevi menjaju Srbiju nabolje i pomoći će joj da ostane bitan faktor u regionu i Evropi. Ovaj koridor važan je za dalji privredni razvoj i značajan je signal investitorima. Važno je i što njime rešavamo i regulaciju reka i zaštitu od poplava. Nastaviću da pratim realizaciju projekta dok ne bude završen. SAD su ponosne na svoje partnerstvo sa Srbijom u njenom privrednom razvoju“, rekao je Godfri.

Zamenica britanske ambasadorke Rebeka Fabrici podsetila je da ovaj projekat finansira jedna od najstarijih britanskih finansijskih organizacija.

„Ovim projektom želimo da otvorimo put ka budućoj saradnji na velikim i ambicioznim projektima koje Vlada Srbija realizuje i tek planira. Želimo da produbimo tu saradnju, jer cenimo partnerstvo i saradnju sa Ministarstvom. Želimo da imamo ulogu u razvoju Srbije“, rekla je ona.

Gradonačelnica Kruševca izjavila je da je ovaj auto-put višedecenijski san Kruševljana i da je grad odradio preko 2.500 rešenja eksproprijacije, što je omogućilo da radovi počnu po dogovorenoj dinamici.

„Velika stvar za Kruševac i okolinu. Naš grad će napredovati, dosta inostranih firmi radi ovde, kao i puno manjih preduzetnika koji zapošljavaju mnogo ljudi. A regulacijom reke zaštitićemo i poljoprivrednike“, rekla je ona.

Ispred kompanije „Behtel“ obratio se Ozger Inal, zamenik rukovodioca projekta i rukovodilac gradilišta, i rekao da je od početka godine dosta aktivnosti sprovedeno – od izgradnje kampa, geohidroloških radova, definisanja materijala, izbora lokalnih izvođača.

Categories: Ekonomija

Leave a Reply