Sport

Ove godine bez tradicionalne dodele “Zlatne lopte”

France Football je danas potvrdio da “Zlatna lopta“ (“Ballon d’Or“) najboljem fudbaleru svijeta za 2020. godine neće biti dodijeljena, prenosi Anadolu Agency (AA).

France Football nagradu dodeljuje od 1956. godine, ali je glavni urednik priznatog sportskog magazina Pascal Ferre objavio da u 2020. neće biti pobednika.

“Prvi put u svojoj istoriji, koja je započela 1956. godine, Ballon d’Or neće biti dodeljen 2020. zbog nedostatka neophodnih fer uslova“, objasnio je Ferre i dodao:

“Ovo je tako čudna godina da ne bismo mogli da je tretiramo kao običnu. Recimo da smo razgovarali o donošenju odluke poslednjih najmanje dva meseca. To nije odluka koju smo lako doneli, ali smo morali jer ne može biti normalan ili tipičan pobednik ‘Zlatne lopte’. Ono što nas je zaista brinulo jeste da pobednik ne bio pošteno nagrađen.“

Lionel Messi osvojio je “Zlatnu loptu“ za 2019. godinu, šestu u karijeri, a ovoga puta će taj naslov zadržati još 12 meseci.

Juventusova zvezda Cristiano Ronaldo sledi Argentinca sa pet trofeja u karijeri.

Ferre je potvrdio da ove godine neće biti dodeljeni ni “Trofej Kopa“ za najboljeg igrača do 21 godine, kao ni nagrada “Lav Jašin“ za najboljeg golmana.

Categories: Sport

Leave a Reply