Društvo

Nova usluga za obaveštenja o rezultatima PCR testa

Kancelarija za IT i eUpravu u saradnji sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje razvila je uslugu na Portalu eUprava koja građanima omogućava da primaju imejl i SMS obaveštenja da li je njihov rezultat PCR testa na COVID-19 gotov.

Automatski (info) servis obaveštava isključivo o tome da je rezultat gotov, a rezultate testa građani mogu da dobiju na Portalu eZdravlja e-zdravlje.gov.rs.

„Svesni činjenice da se u Srbiji dnevno testira više od 7 hiljada ljudi želeli smo da razvijemo uslugu koja će omogućiti građanima da na brz i jednostavan način dobiju informaciju da li je njihov rezultat gotov, bez potrebe da odlaze u domove zdravlja i da se izlažu i najmanjem riziku.

Način života koji moramo da vodimo zbog koronavirusa, kao i nova normalnost u kojoj se svi nalazimo, jednostavno nameće da je elektronski način komuniciranja sada neophodan. eUprava je odgovor u ovim izazovnim vremenima i stoga još jednom apelujem na sve organe javne uprave da omoguće građanima da svoje poslove koje imaju sa državom završe putem mobilnog telefona ili računara”, izjavio je direktor Kancelarije za IT i eUpravu, doc. dr Mihailo Jovanović.

Kako da se prijavite na servis?

– Na Portalu eUprava pokrenite uslugu Obavesti me o rezultatu PCR testa na COVID-19

– Unesite svoj JMBG, kontakt imejl adresu i telefon kako biste primali obaveštenja i kliknite na taster Prijava

– Ukoliko želite da primite obaveštenje i za članove svoje porodice, potrebno je da ponovite postupak i popunite ponovo prijavu

– Onog trenutka kada rezultat bude gotov dobićete imejl i SMS poruku

– Rezultat se može preuzeti elektronski na Portalu www.e-zdravlje.gov.rs korišćenjem naloga na Portalu eUprava ili unošenjem serijskog broja kartice zdravstvenog osiguranja i LBO broja. Takođe, rezultat se može preuzeti i u ambulanti gde je uzet uzorak za test.

– Da biste koristili ovu uslugu ne morate biti registrovani korisnik Portala eUprava

Categories: Društvo

Leave a Reply