Društvo

Trobojke i omladina preplavili Podgoricu: Auto litije sa Zlatice, Zete i Careva Laza. Veličanstvena AUTOLITIJA u Beranama: Nepregledna kolona automobila defiluje ulicama!

Veličanstvena auto litija, u kojoj je bilo na stotine automobila, krenula je oko 20 časova sa Zlatice, Careva Laza i iz Golubovaca ka centru Podgorice.Automobili su zakićeni trobojkama i crnogorskim zastavama.Okupljeni su nam rekli da je do okupljanja došlo spontano, da nije bilo organizacije i da su se odlučili da na ovaj način pruže podršku Srpskoj pravoslavnoj crkv, uz poštovanje mjera NKT-a, o sprečavanju širenja virusa korona.Kako se moglo vidjeli, u koloni su barjaci Kuča i Bratonožića.

Beranci su još jednom pokazali da nema kompromisa u odbrani svetinja. Poštujući mjere NKT, organizovali su auto litiju u znak podrške SPC.

Ne želeći da prekidaju tradiciju litija, ali ni da prekrši mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Beranci su organizovali još jednu auto lutiju, ovdašnji „izum“, koji je primijenjen odmah posle prvog prekida litija 13. marta ove godine zbog “dolaska“ korona virusa.

Beranci, koji su imali podršku svojih komšija iz Andrijevice, predefilovali su ulicama grada u više od 350 automobila, okićenih zastavama, želeći da i na taj način, još jednom daju podršku svojoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi, jedinoj kanonski priznatoj crkvi u Crnoj Gori, ali i da izraze protest zboh nečuvenog načina na koji je donesen sporni Zakon o slobodi vjeroispovesti. In4s

Categories: Društvo

Leave a Reply