Ekonomija

Na licitaciji 1.300 hektara poljoprivrednog zemljišta u Leskovcu

Kako bi se unapredila poljoprivredna proizvodnja uskoro licitacija plodnih oranica u leskovackom kraju. Naime, poljoprivrednici iz Leskovca koji žele da prošire svoju proizvodnju, mogu se do 10. jula prijaviti za zakup parcela u ovoj opštini. Javno nadmetanje održaće se 16. jula od 10 sati u prostorijama Opštine. Uz prijavnu dokumentaciju, potrebno je dostaviti i dokaz o uplati depozita.

Zemljište se u zakup isključivo za poljoprivrednu proizvodnju, a prema podacima iz oglasa, za javno nadmetanje mogu se javiti i fizička i pravna lica sa minimum 3 godine prebivališta na katastarskoj opštini na kojoj se nalazi parcela.

Visina depozita zavisi od veličine i mesta na kome se nalazi zemljište, a zainteresovani uvid u dokumentaciju mogu pogledati svakog radnog dana od 10 do 14 sati u kancelariji broj 2 u zgradi Gradske uprave. Uz prijavu se dostavlja i dokumentacija – dokaz o mestu prebivališta, fotokopija lične karte, izvodi iz privrednog registra, a više infomracija može se dobiti od Dragane Miljković i Aleksandre Jocić na broj telefona 016/245517. Na licitaciji je zemljište ukupne površine preko 1.300 hektara, a lokacije možete pogledati ovde.

Categories: Ekonomija

Leave a Reply