Društvo

Ministar Zlatibor Lončar: Otvorena kovid bolnica u Surdulici kako bi se rasteretili Vranje i Niš

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je jutros da je tokom noći otvorena i bolnica u Surdulici za prijem kovid pacijenata kako bi se rasteretili Vranje i Niš.

Govoreći o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u zemlji, otvaranju kovid bolnica i šta će predložiti na sledećem sastanku Kriznog štaba, ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da su građani imali priliku da svojom odgovornošću odlučuju kako će biti i da, ako toga ne bude, biće uvedene mere koje će poboljšati stanje i sačuvati zdravlje i živote građana.

Kada je reč o zahtevu pojedinih gradova poput Kragujevca i Vranja da se proglasi vanredna situacija ministar kaže da je tokom noći otvorena i bolnica u Surdulici za prijem kovid pacijenata kako bi se rasteretili Vranje i Niš.

– Mi smo dali šansu da svako svojom odgovornošću odlučuje kako će biti. 

 Ako se neko ne pridržava onoga što je preporučeno, mi nemamo drugog izbora osim da uvodimo mere koje će poboljšati stanje, sačuvati ljudske živote i zdravlje.

Mislim da to svima mora da bude jasno – istakao je Lončar. 

Ministar zdravlja naglašava da nije sramota da se nosi maska i da se ne pozdravljate sa nekim grljenjem i ljubljenjem.

Lončar međutim ističe da će se mere održavati prema situaciji od područja do područja i da neće biti mera za one koji su disciplinovani i pridržavaju se preporuka, već samo tamo gde nema rezultata. 

– Sve je bolja organizacija, i nadamo se da ćemo uz sve mere koje se preduzimaju uspeti da zadržimo situaciju pod kontrolom. 

Već sada je mnogo bolje nego što je bilo pre par dana a u narednim danima očekujemo još bolje stanje. 

Još jednom apelujem da se svi pridržavaju mera jer drugačije ne može da nam bude bolje – rekao je ministar zdravlja. 

Lončar je ponovio da je virus sa nama, da moramo da se prilagodimo i živimo sa njim.

Categories: Društvo

Leave a Reply