Društvo

VOJNA PARADA POBEDE U MOSKVI: Vučić i Putin položili vence na spomenik Neznanom junaku u Moskvi!

U Moskvi je održana vojna parada, posvećena 72. godišnjici pobede u Drugom svetskom ratu.

Smotru je izvršio ministar odbrane Sergej Šojgu, a potom se, kao i svake godine, obratio predsednik Rusije Vladimir Putin.

Rusija i svet slave 72 godine od pobede u Drugom svetskom ratu.

Čestitrajući veteranima i pripadnicima oružnaih snaga Dan pobede, Šojgu je rekao da je taj datum zauvek upisan u svetsku istoriju i da je on bio i ostao „simbol istinskog patriotizma i duhovne veličine“ ruskog naroda koji je, prošavši kroz strašna iskušenja surovog rata i krvopriolića, odbranio slobodu i nezavisnost domovine i oslobodio Evropu od nacizma.

Sovjetski Savez je u Drugom svetskom ratu podnela najveće žrtve, izgubivši devet miliona vojnika.  PUTIN: Nema, niti će biti sile koja može da nas porobi

Nema, niti će biti sile koja može da porobi ruski narod, poručio je Vladimir Putin sa Crvenog trga povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

„Lekcije prošlosti nas pozivaju da budemo oprezni“, rekao je Putin, dodavši da ruske oružane snage mogu da odbiju bilo koji napad i reaguju na bilo koju pretnju.

Kako je naveo, Rusija je otvorena za saradnju i uvek je na strani sila mira.

Događaji iz prošlosti nameću nam veliku odgovornost pred budućim pokoloenjima, da im prenesemo duh velike pobede i osiguramo mir i stabilnost, dodao je ruski predsednik.

Putin je Rusima čestitao Dan pobede a nakon toga je uz plotune intonirana himna Ruske federacije.

Na Crvenom trgu u Moskvi održava se vojna parada, povodom 75 godina od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Parada pobede je zbog epidemije virusa korona odložena 9. maja za 24. jun.

Tradicionalna parada Dana pobede, koja je zakazana za 9. maj zbog pandemije koronavirusa, održava se na Crvenom trgu u Moskvi.

Parada pobede počinje uz muzičku numeru Aleksandra Aleksandrova „Sveti rat“. Iznosi se na Crveni trg državna zastava Ruske Federacije i zastavu pobede.

Predsednik Srbije s ponosom je ispratio defile srpskih gardista na Vojnoj paradi povodom obeležavanja 75. godišnjice pobede na fašizmom u Drugom svetskom ratu. Vučić je sa tribina, odakle sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i drugim visokim zvaničnicima prati paradu, stavio ruku na srce, čime je pokazao koliko je ponosan što uz ruske vojnike danas na Crvenom trgu marširaju i srpski gardisti.

Prvi put je na paradi predstavljen raketni kompleks „Bal“ koji je u stanju da pogodi ciljeve na rastojanju od 120 kilometara sa raketom H-35 i na rastojanju od 260 kilometara sa raketom H-35U.

Crvenim trgom maršira 15.000 vojnika, među kojima su i paradne jedinice iz Srbije, Jermenije, Belorusije, Uzbekistana, Indije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je danas, po završetku defilea vojske na Crvenom trgu, cveće na spomenik Neznanom junaku. Vučić je cveće položio sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i drugim šefovima delegacija na spomenik u Aleksandrovskoj bašti. Predsednik Srbije prisustvuje danas Vojnoj paradi povodom obeležavanja 75. godišnjice pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, u kojoj ove godine učestvuju vojnici iz 19 zemalja, među kojima i gardisti Vojske Srbije Izvor-foto: Agencije i portali

Categories: Društvo

Leave a Reply