Društvo

Dodik poručio iz Moskve: Suprostavićemo se reviziji istorije, Srbi stradalnički narod!

Uvek je lepo doći u Moskvu. Poziv od predsednika Vladimira Putina bio je upućen i za 9. maj, ali zbog poznatih okolnosti parada je sutra – naglasio je Dodik za RTRS.

On je poručio da se Paradom pobede rehabilituju istinske vrijednosti iz Drugog svetskog rata.

– Treba se suprostaviti reviziji, sa kojom se i mi suočavamo, kroz Deklaraciju koju je nedavno usvojio Parlament BiH, da Srpski narod kao najveću stradalnik, stave na treće mesto u toj neprihvatljivoj Deklaraciji za nas – poručio je Dodik.

On je ponovio da je Rusija iz tog rata izašla kao najveći pobednik, ali i stradalnik.

Rusija je najviše doprinijela slomu nacizma i fašizma. Upravo kroz ovu paradu oni žele da pruže otpor revizionistima. Ideologija gubitnika želi okrenuti istoriju i sebe proglasiti pobednicima. I mi se sa tim suočavamo, jer imamo samo preko 500.000 ubijenih u Jasenovcu, a te žrtve stavljaju se u neki drugi kontekst – poručio je Milorad Dodik za RTRS iz Moskve.

On je naglasio da se sada pokušava staviti u negativan kontekst i uloga Sovjetskog Saveza i Crvene armije.

– I zato verujem da se iz tog razloga i Putin i ruska država pokušavaju da se kroz paradu i sećanja suprostave tom obliku revizije koji je bezočan. Oni koji su generelisali najpogubniju i najtežu ideologiju nacizma i fašizma u prošlom veku, a sada njihovi naslednici pokušavaju da ih rehabilituju i da pokažu da su oni pobednici, a u suštini stradalnici su i ruski i srpski narod koji je izgubio mnogo ljudi, značajan broj populacije u Drugom svjetskom ratu – istakao je Dodik. Izvor-foto: RTRS.

Categories: Društvo

Leave a Reply