Društvo

Mostar domaćin molitvenog doručka u maju 2021. godine

Grad Mostar odabran je kao grad domaćin molitvenog doručka za jugoistočnu Evropu, koji bi se trebao organizovati u maju 2021. godine, a kongresmen Robert B. Aderholt u pismu organizatorima izrazio je zadovoljstvo što je ta čast pripala Mostaru.

U pismu upućenom predsedniku Organizacionog odbora molitvenog doručka u Mostaru Daliboru Milošu u ime prijatelja i članova američke grupe “House Prayer Breakfast” ocenio je da će taj događaj biti organizovan uspešno.

Kako je naveo Aderholt, pandemija koronavirusa uzrokovala je zastoj u svakodnevnom životu širom sveta, te je izrazio nadu da će okupljanje u maju naredne godine u gradu poznatom po mostu koji spaja religije, kulture i nacije, ujediniti one distancirane virusom oko Isusove poruke “Voli bližnjeg svoga kao sebe”.

Odao je priznanje Međunarodnom “Prayer Fellowship-Mostar” u pripremama, te je kazao da se nada da će skup planiran za 2021. godinu dati novu snagu građanima Mostara, Bosne i Hercegovine, zapadnog Balkana i sveta.(Fena) NovaSloboda

Categories: Društvo

Leave a Reply