Društvo

U Leskovcu uručene nagrade ‘’Kapetan Miša Anastasijević’’ za Jablanički i Pčinjski okrug

Specijalnim priznanjem “Kapetan Miša Anastasijević“ za uspešnost u svojoj oblasti stvaralaštva na području Jablaničkog i Pčinjskog okruga nagrađeno je 19 zaslužnih pojedinaca i privrednih kolektiva za rezultate ostvarene na polju preduzetništva i stvaralaštva sa područja koje pokriva regionalna privredna komora Leskovac. Odluku o dodeli priznanja doneo je stručni žiri, na čelu sa profesorom dr Radovanom Pejanovićem sa Univerziteta u Novom Sadu.Među nagrađenima se je našao i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović koji ujedno obavlja i funkciju predsednika Skupštine centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Doktor Cvetanović je pozdravljajući prisutne istakao da je ova nagrada priznanje ne samo za njega već i čitav tim koji je radio na afirmaciji juga Srbije i podizanju infrastrukturnih, privrednih i kulturnih potencijala. Član ovogodišnjeg  stručnog žirija, ali i dobitnik ovog istaknutog priznanja je i Goran Jović, direktor Privredne komore u Leskovcu. Ovogodišnji laureat je i predsednik opštine Lebane  Ivan Bogdanović za doprinos da ova opština postane najperspektivnija u regionu.

Valja, medjutim, reći da su nagrade uručene i Kompanijama ,,Alfa –Plam” iz Vranja, Mlekari Gložane, preduzeću Metal AD Bujanovac, rumunskoj firmi ,,TeraStil“, preduzeću ,,Ekspert stil“ , vranjanskoj firmi ,,Mikromodeli“, Transportnoj firmi ,,Kanis“ iz Leskovca, firmi ,,Metla Komerc“, salonu nameštaja ,,4M“, mesari ,,Braća Đokić“ , livnici ,,Vitko“. Nagrađene su i kompanije Autostop, Aptiv i Nevena kolor, Poliklinika DCM i preduzeće ,,Bavka turs“.

Categories: Društvo

Leave a Reply