Društvo

Modernizacija komunalnih preduzeća u Leskovcu

Javno komunalno preduzeće Leskovac i Grdelica , JP Vodovod , kao i kompanija PWW su u proteklom periodu u znatnoj meri modernizovali svoj rad , što je doprinelo unapređenju kvaliteta usluga i podizanju opšte higijene u gradu , rečeno je tom prilikom. Kamioni za odvoz smeća,cisterne,čistilice utovarivači , dostavna i druga vozila , kao i kiperi bili su izloženi kod obilaznice u Leskovcu. Na ovaj način lokalna samouprava pokazala je , kako je rečeno najsavremeniju mehanizaciju kojom raspolaže.

Kako je kazao gradonačelnik Goran Cvetanović ova četiri preduzeća sada imaju ukupno 25 najsavremenijih vozila , a ukupno je za njihovu nabavku ozvojeno 206,5 miliona dinara.On je dodao da je samo za proteklih godinu dana investitrano u vozni park 49,7 miliona dinara.

On je dodao  da su samo tokom jučerašnjeg dana u preduzeće Konunalac i JKP Grdelica stigla dva nova vozila i to leskovačkom Komunalcu čistilica vredna 26,3 miliona ,a JKP Grdelici čistilica za koju je izdvojeno 15 miliona dinara.

Direktori naših javno komunalnih preduzeća istakli su značaj ove nove opreme koji će u znatnoj meri unaprediti rad, Cvteanović je podsetio da danas svoju mehanizaciju od sedam vozila predstavlja i kompanija PWW koja je u vozni park uložila preko 3 miliona dinara, a poslednje vozilo za pranje kontejnera koštalo ih je 548 hiljada evra.

Categories: Društvo

Leave a Reply