Društvo

Turisti nakon pandemije pohrlili u Veneciju

Turisti su se u subotu, nakon četiri meseca pandemije, u većem broju vratili u Veneciju u povodom ponovnog otvaranja Duždeve palate, javlja France Presse.

Stotinak posetilaca, domaćih i stranih, stajalo je u redu na 300 kvadratnih metara velikom Trgu svetoga Marka, ispred šaltera Duždeve palate.

Hiljadu ulaznica rezervisano je putem interneta za taj dan, kada se palata ponovo otvara za posete, izvestila je mesna novinska agencija.

Opisujući taj nagli priliv, agencija Ansa piše o “navali” na Duždevu palatu.

“Bilo je onih koji od 8 sati čekaju u redu i moram priznati da smo ih željno iščekivali”, rekla je za AFP Maria Cristina Gribaudi, predsednica Fondacije za gradske muzeje u Veneciji.

“Jako smo uzbuđeni, kao prvog dana škole”, dodala je.

U palati je obavezno nošenje maske i svuda su postavljena upozorenja o “držanju razmaka”. Sve dvorane su pod nadzorom, kako bi se sprečilo okupljanje ljudi.

Nakon više meseci bez – ili gotovo bez – turista, ova subota je donela naglu promenu i u gradu je bila uobičajena gužva, kao i svakog vikenda u proleće.

Veći broj posetilaca mogao se videti u uličicama oko Duždeve palate i mosta Rialto, a čuvene gondole i vaporetti s turistima opet su plovili kanalima.(Fena)

Categories: Društvo

Leave a Reply