Društvo

MUP prikazao Erbas helikopter, najavljene tri nove Super pume! Stefanović: Svakodnevno radimo na tome da efikasnost naših jedinica bude veća

Ministarstvo unutrašnjih poslova prikazalo je danas četvrti po redu Erbas helikopter H145M i nova vozila kojima će ojačati kapacitete policije i vatrogasno spasilačkih jedinica.

– Danas nastavljamo sa realizacijom obećanja da će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u kontinuitetu dobijati novu opremu i da ćemo svakoga dana raditi na tome da efikasnost naših jedinica bude veća, a njihova opremljenost maksimalna – rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je prisustvao primopredaji.

On je najavio da se u narednim godinama očekuje isporuku još tri nova savremena transportna helikoptera, takozvane „Super pume“.

Vatrogasno-spasilačke i policijske jedinice širom Srbije, u sklopu nabavke koja je danas prikazana, dobiće 39 terenskih i osam kombi vozila, 29 auto-prikolica, kao i pet vatrogasnih kamiona, rekao je on.

– Hoćemo da pokažemo da jednako brinemo o svakom delu naše zemlje, o svim policijskim i vatrogasnim stanicama širom Srbije, ali pre svega o građanima koji će imati korist od toga što su naše vatrogasno-spasilačke i policijske jedinice bolje opremljene – dodao je Stefanović.

Posle nabavki poslednjih godina prosečna starost patrolnih vozila sa 14 godina 2017. godine spuštena je na 6,5 godina.

– Radili na tome da smanjimo troškove održavanja, aliprvenstveno nam je bilo važno da svaki policajac i vatrogasac dobiju što boljavozila u kojima će biti sigurni i bezbedni i tako moći brzo i efikasno dastignu na lice mesta i pomognu građanima – kazao je Stefanović.

MUP nastavlja i sa rekonstrukcijom i izgradnjom novih zgrada za policajce i vatrogasce, daljom nabavkom novih uniformi i njihovim opremanjem, naveo je on.

Kako je saopšteno, ministar je zahvalio predsedniku Republike i Vladi na podršci, zahvaljujući kojoj je bilo dovoljno sredstava da pored redovnih održavanja i ulaganja, ima novca za izgradnju novih zgrada i za kapitalne investicije.

– Zahvaljujući snažnom ekonomskom jačanju naše zemlje očekujemo da ćemo i u narednim godinama moći da investiramo pre svega u naše ljude – rekao je on.

Dodao je da ulaganje u obuke i treninge, praćeno adekvatnim investicijama u opremu i zgrade, garantuju da će Srbija ostati bezbedna i sigurna zemlja, a pripadnici MUP-a zaštićeni

Categories: Društvo

Leave a Reply