Društvo

Na poziv Putina, Dodik na Paradi pobede u Moskvi 24. Juna

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik prisustvovaće Paradi pobede nad fasizmom i nacizmom 24. juna u Moskvi, na poziv predsednika Rusije Vladimira Putina, potvrđeno je Srni u kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH.

Dodik je o svom prisustvu Paradi pobede prošle sedmice upoznao i ambasadora Rusije u BiH Petra Ivancova koji je rekao da predsednik Putin ove godine, zbog pandemije virusa korona, izabrao 24. jun za svečanu paradu jer je na taj dan 1945. godine na Crvenom trgu održana istorijska parada pobednika nad fasizmom i nacizmom koju su predvodili maršali Georgij Žukov i Konstantin Rokosovski.

Tradicionalno parada do sada je bila organizovana 9. maja na Dan pobede nad fašizmom.

U vojnim paradama koje će 24. juna biti održane širom Rusije učestvovaće više od 64.000 vojnika, 2.400 jedinice kopnene i vazduhoplovne tehnike, te 13 brodova i podmornica.

Vojne parade povodom 75 godina od pobede nad fasizmom i nacizmom u Drugom svetskom ratu biće održane u 10.00 časova po lokalnom vremenu u devet gradova heroja i 19 gradova u kojima su razmešteni centri vojnih okruga, flota i drugih formacija Oružanih snaga Ruske Federacije. Izvor: SRNA/ATV

Categories: Društvo

Leave a Reply