Društvo

Iz opanaka nas neće izuti: Stop progonu sveštenstva i Srba u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji

Piše: o. Saša Đurđević, sveštenik u Nort Portu, Florida

Opet progoni, opet zlostavljanja, opet pretnje! Svako ima pravo na izbor , samo Srbi nemaju! Srbi su pravoslavni i to SMETA i Beču i Berlinu i Istanbulu i Fanaru, i Vatikanu i NATO. Janičarili su nas, bugarašili, rimikatoličili, bošnjačili, makedončili a sada nas crnogorče. Na kraju, kako u Srbiju, tako skoro u sve slovenske narode, uvedoše komunizam! Na žalost mnogi ćute, pa i Srbi. Zbog svega navedenog, mnogi su ovde u Americi, mnogi u Australiji, mnogi u Evropi.

Mnogi i mnogi su morali da napuste svoja ognjišta kako bi sačuvali živote! Ubijali su nas, zatirali, obmanjivali i lagali. Zašto je sve to tako. Pa zato što smo mi Srbi. Srbi su jedan od najstarijih naroda, sa svojim pismom, kulturom, istorijom , carstvima i kraljvstvima, svoji, na svojoj zemlji! Naslednici smo Vinčanske kulture!

Mi smo Tribali, narod od starine. Vojno i intelektualno veoma nadareni. Narod koji je Sv Sava znao kako da utvrdi u Vaskrslom Gospodu, znajući i predviđajući tešku sudbinu od neprijatrlja, koji nas je okruživao, a danas je još gori i agresivniji. Cilj je zatiranje Slovena a među prvima Srba! Već duže vreme nas progone na Kosovu i Metohiji, srpskoj svetij zemlji. Ali već duže nas progone i u našoj Crnoj Gori, SRPSKOJ SPARTI! Zašto!?
Kao pravoslavni, a još Srbi, prepreka smo mnogima. Dali smo velike umove svetu.. Zasigurno su jedni od najvećih, naši velikani, kao što su car Justinijan-Upravada, Sv. Sava, Nemanjići, Crnojevići, Kotromanići, Car Lazar, Despoti Stefan i Đurađ, Tesla, Pupin, Milanković, Njegoš, Nikolaj, Vojvoda Živojin Mišić i mnogi. Ne zaboravite srpski opanak, to je naša obuća od starina. Grci kad igraju, oni podvikuju sa opa, a opa dolazi od opanka, srpskog opanka. Ovo što sam napisao, razumeće oni kojima je srce otvoreno i ne padaju na istorijske laži koje su nam servirane iz Vatikana i Fanara, iz Beča i Berlina a koje danas baštine „globalisti“! Daće Bog i ovo zlo će proći! Vladika i sveštenici koji su bili zatočeni 72 sata, foto: Skrinšot
NE DAMO SVETINJE!

Categories: Društvo

Leave a Reply