Društvo

Sveštenik iz Ulcinja: Ovo je obračun sa mitropolijom koja je iznedrila Crnu Goru

Sveštenik Siniša Smiljić iz Ulcinja, koji je saslušan u policiji zbog litije u Baru, ispričao je da mu je policija u zoru lupala na vrata i uplašila djecu. On je pozvao narod, koji je počeo da se okuplja u Ulcinju, da podrže sveštenike koje policija saslušava.

Otac Siniša Smiljić iz Ulcinja kazao je da je policija jutros u pet sati došla na vrata njegovog doma kako bi skupljala informacije povodom litije u čast Svetog Јovana Vladimira koja je održana juče u Baru.

On je došao ispred hrama Svetog Nikolaja u Ulcinju gdje se okuplja vjerni narod iz Ulcinja u namjeri, kako je kazao, da “podrži našu Svetu crkvi i Mitropoliju koji žele da se izbore protiv nepravde”.

– Sada je momenat da pokažemo ko želi da da podršku svetinji istini i pravdi i da dođe ovdje kod hrama. Veoma je važno napomenuti da vlast sprovodi dvostruke aršine – kazao je otac Smiljić i podsjetio da je i sam nedavno bio pritvoren.

– Svi znate za moj slučaj kada sam bio protvoren na dva dana, i kada sam platio najveću drakonsku kaznu koja je bila u protekla tri mjeseca vezano za koronu i mjere ograničenja kretanja. Ta kazna je bila 4.500 evra. Rečeno mi je: ili plati ili ćeš mjesec dana boraviti u istražnom zatvoru – kazao je Smiljić. Kazao je da ga je crnogorska policija jutros kao najgoreg kriminalca privela u pet sati na pravdi Boga.

–Bojim se da neće tek tako proći ova nepravda koja se sprovodi nad SPC u Crnoj Gori i nad svim onim što je srpsko i koja želi da se zatre srpsko ime. Ovo je obračun sa Mitropolijom koja je iznjedrila Crnu Goru i koja sve što vrijedi u Crnoj Gori ona je dala, a to je – Sveti Vasilije, Sveti Petar Cetinjski, Sveti Arsenije; Sveti Јovan Vladimir i svi ovi divni hramovi, manastiri, monaštvo i naš divni mitropolit Amfilohije – poručio je sveštenik Smiljić.Izvor:sputniknews.com

Categories: Društvo

Leave a Reply