Društvo

RPK Leskovac: Priznanje za angazovanje u vanrednim uslovima-Covid 19

Dobitnici zahvalnica Regionalne privredne komore za Jablanički i Pčinjski okrug za izuzetno angažovanje i saradnju tokom vanrednog stanja  sa RPK Leskovac su: Štab za vanredne situacije grada Leskovca, opština Lebane, Policijska uprava Leskovac, kompanije “Prima nova”, Nelvas-Maks” i “Jugrpom” iz Leskovca, kao i novinari dopisništva RTS-a i TV Prva iz ovog grada Srđan Conić i Bratislav Ilić.

Slađan Disić, generalni direktor Simpa i predsednik Parlamenta privrednika Jablaničkog i Pčinjskog okruga, je kazao da je zbog epidemije početkom aprila tržište stalo.

„U toj situaciji je došla do izražaja organizovanost i posvećenost čitavog sistema. Nikada do sada saradnja sa predsednikom i Vladom Republike Srbije, ministarstvima i kriznim štabovima nije bila ovako uspešna i intenzivna, a 85% predloga i zahteva privrednika je usvojeno i implementirano preko mera koje su usvajane. Nas tek očekuju stimulativne i dugoročne mere koje će još povoljnije uticati na privredni i ekonomski razvoj celokupne države.“

Kako je istakao predsednik RPK Leskovac mr Goran Jović, odluku o onima koji su nagrađeni, doneo je  predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež,.“Iako potvrda o postignutim rezultatima prija, svako od nas je samo radio svoj posao najbolje što zna i ume. Borba koju još uvek vodimo je borba za živote svakoga od nas. U teškim vremenima svako pokaže svojepravo lice. Većina naših građana, počev od celokupnog medicinskog osoblja, radnika koji održavaju higijenu grada, zaposlenih u supermarketima, pumpama, apotekarima, ali i novinari čiji su predstavnici Bratislav Ilić i Srđan Conić, sugrađani koji su poštovali sve mere predostrožnosti, nama su bili najveći saveznici. Oni su pokazali najbolje lice našeg grada. Zato, ova nagrada pripada svima”, poručio je gradonačelnik Leskovca dr sci med Goran Cvetanović.

Nagrađena tri preduzeća dobila su zahvalnice zbog donacija lokalnim samoupravama i zdravstvenim ustanovama, a novinar Srđan Conić zato što je, kako je kazao Jović, najviše izveštavao sa terena tokom pandemije, a Bratislav Ilić zbog izveštavanja iz Grčke i Severne Makedonije.

Categories: Društvo

1 reply »

Leave a Reply