Društvo

Završeno redovno testiranje u tunelima’’Manojle’’ i ‘’Predejane’’ kroz Grdeličku klisuru, saopšteno iz Koridora

Koridori Srbije obaveštavaju javnost da su, nakon godinu dana od puštanja u saobraćaj deonice kroz Grdeličku klisuru, izvršili redovan servis i testiranje svih oprema u tunelima ‘’Manojle’’ i„Predejane“ i da su svi bezbednosno-sigurnosni sistemi u potpunosti pouzdani i rade bez ikakavih nedostataka.

“Koridori Srbije su u periodu od 8. do 31. maja 2020. godine naizmenično zatvarali po jednu cev tunela ‘’Manojle’’ i „Predejane“, kako bi izvršili sve provere, testiranja i servise, koji su predviđeni ugovorom sa izvođačem radova.

Tokom testiranja izvršene su provere: sistema tunelske rasvete, sistema ventilacije, dizel električnog agregata, sistema detekcije provale i kontrole pristupa, sistema automatske detekcije i dojave požara, digitalnog video sistema, SOS sistema, sistema ozvučenja, sistema kontrole kvaliteta i brzine strujanja vazduha, sistema saobraćajne signalizacije, hidrantske mreže i drugo.

Ovom prilikom se zahvaljujemo na razumevanju svim putnicima koji su u pomenutom periodu imali razumevanje za izvršenje naših ugovornih i zakonskih obaveza.

Podsećanja radi, deonica kroz Grdeličku klisuru u dužini od 26,3 km puštena u javni saobraćaj 18. maja 2019. godine, čime je uz tunele ‘’Manojle’’ I ‘’Predejane’’ kompletan južni krak Koridora 10 u potpunosti završen”, navodi se u saopštenju i dodaje da “Koridori Srbije žele svim putnicima sigurnu i bezbednu vožnju!”

Categories: Društvo

Leave a Reply