Društvo

VRANJE: Nagrade RPKL za pregalaštvo u vreme Covid 19

Privredna komora Srbije-Regionalna privredna komora Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga je imala izuzetnu saradnju sa privrednim subjektima, jedinicama lokalne samouprave, kao i policijskim upravama sa područja Jablaničkog i Pčinjskog okruga tokom vanrednog stanja.Kao znak zahvalnosti za angažovanje tokom vanrednog stanja i pandemije izazvane virusom Covid-19, PKS-RPK Leskovac će uručila priznanja privrednim subjektima i institucijama.
Priznanja su uručena predstavnicima Jumko ad Vranje, Simpo ad Vranje,  Mikromodeli doo Vranje, MUP – Policijska uprava Vranje, Teklas automotive doo Vladičin Han i Granična policija-policijska stanica Preševo.
Slađan Disić, predsednik Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore i generalni direktor Simpa, kaže da se još jednom pokazalo da nesreće zbližavaju ljude.
– Ne pamtim, a dugo sam u privredi da smo ikada imali takvu saradnju i koordinaciju između privrednika, RPKL i institucija.
Policija je bila jedna od ključnih faktora bezbednosti, ali i protoka robe i ljudi.
To je zaista bila jedna saradnja koja će se u kasnijim periodima uzimati za primer.
Nije se dogodilo do sada da država ima takvu saradnju s aprivredom, traži svoje predloge i da kasnije,  preko 80 odsto svih predloga budu prihvaćenii i implementirani kao vid pomoći i podrške privredi – navodi Disić.
On dodaje i da se Kompanija Simpo ponašala u skladu sa mogućnostima, pomažući donacijama u borbi protiv COVID 19.
  

Categories: Društvo

Leave a Reply