Društvo

LESKOVAC: Održana sednica Gradskog veća

Na danasnjoj sednici Gradskog veća u objedinjenoj raspravi usvojeni su Programi rada sa finansijskim planom za Centar za socijalni rad, Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju, leskovački Narodni muzej, Narodno pozorište,Narodnu bibioteku, kao i ustanove kulture, odnosno Leskovački kulturni centar, Dom kulture Vučje, Grdelica, Pečenjevce, Brestovac , Dom kulture roma i  Sportski centar ,,Dubočica“.

Većnici su takodje, danas, razmotrili i usvojili i plan rada sa finansijskim planom Apotekarske ustanove u Leskovcu, Plan rada sa fnansijskim planom Doma zdravlja Leskovac, Program rada glavnog gradskog urbaniste, kao i Predlog programa korišćenja sredstava Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede.

Većnici su usvojili na sednici i Predlog programa korišćenja sredstava Fonda za zaštitu životne sredine, kao i odluke koje se odnose na zaštitu javne svojine i izuzimanje zemljišta iz ove svojine uz nadodnadu fizičkih lica.

Na sednici Gradskog veća upućen je predlog predsedniku Skupštine grada Aleksandru Đuroviću da zakaže sednicu lokalnog parlamenta za 23. januar.

Categories: Društvo

Leave a Reply