Ekonomija

Predsednik Vučić najavio gradnju brze pruge Beograd – Niš, a onda i od Niša do Preševa

Srbija će uskoro početi da gradi i brzu prugu između Beograda i Niša izjavio je u Atini predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je kazao da je već razgovarao sa predstavnicima Grčke o potrebi da se uradi dobra železnička veza od granice sa Severnom Makedonijom do Soluna, s obzirom na to da će Srbija uskoro graditi brzu prugu od Beograda do Niša, istu kao onu što već gradi od Beograda do granice sa Mađarskom prema Budimpešti (za brzinu vozova od 200 kilometara na čas).

„Onda ćemo graditi i prugu od Niša do Preševa za brzine vozova od 120 do 160 kilometara na sat. To će stvoriti železnički koridor ne samo za Srbiju, već i Grčku„, naglasio je Vučić.

Predsednik Srbije poručio je grčkim privrednicima da investiraju u Srbiji i istakao da mnoge evropske kompanije dolaze u našu zemlju, a posebno nemačke, koje zapošljavaju 62.000 ljudi.

„Želimo da radimo zajedno sa vama, uvek su vam otvorena vrata Vlade Srbije i Razvojne agencije Srbije, ali i moja kancelarija će biti uvek otovrena ako odlučite da investirate u našoj zemlji. Možete da računate na našu pomoć“, poručio je Vučić.

Categories: Ekonomija

Leave a Reply