Ekonomija

Predsednik Vučić sa ambasadorkom Kine o izgradnji ‘’Južne pruge’’

Kako javljaju prestonički mediji i portali, a kako saznaje i naš lutajući reporter, predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ambasadorkom Kine Čen Bo, koja ga je izvestila o stanju investicija kineskih kompanija u Srbiji i najavila da se intenzivno radi na pripremi Samita 17+1, koji će se održati u aprilu u Kini.

Vučić je istakao da je Srbija izuzetno posvećena jačanju saradnje sa Kinom i da je potvrda dolaska predsednika Si Đinpinga, najavljena za sledeću godinu, velika čast i dokaz čeličnog prijateljstva Srbije i Kine.

Sagovornici su razmotrili zajedničke infrastrukturne projekte, kao što su pruga Beograd – Bidimpešta i rad na deonici autoputa Preljina – Požega, čija je uspešna realizacija u toku. 

Na sastanku je bilo reči i o pruzi Beograd – Niš – Preševo, popularnoj “južnoj pruzi“, kojom bi Srbija postala nezaobilazan koridor za transport robe od velikih grčkih luka ka srcu Evrope, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Vučić je uputio molbu ambasadorki da prenese njegove bratske i prijateljske pozdrave Si Đinpingu i istakao da je Srbija trajno opredeljena za najbliže odnose sa Kinom.

Categories: Ekonomija

Leave a Reply