Ekonomija

Priznanja za proizvođače iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga na Međunarodnom sajmu etno hrane i pića

Medjunarodni sajam etno hrane i pića, održan  je od 23. do 26. novevmbra u hali tri Beogradskog sajma. Najviše priznanja, ponele su robne marke proizvodjača iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga, prezentovane na štandu Regionalne privredne komore Leskovac.

Štand Regionalne privredne komore Leskovac, površine 11o kvadratnih metara, na kome je svoje proizvode izlagalo 16 preduzeća, udruženja i preduzetnika sa područja Jablaničkog i Pčinjskog okruga, bio je jedan od najposećenijih, jer je specijalitete sa juga Srbije, bilo moguće i degustirati.  Komentari posetilaca bili su vrlo pozitivni, a njihov utisak delio je i stručni žiri, pa je priznanjima nagradio 14 proizvoda.

Specijalno priznanje dobili su:’’Jugprom’’ za prirodnu rakiju, viljamovu krušku, ‘’Ana’’ iz Bosilegrada za džem šipurak, „Black Grass’’ iz Vlasotinca za isti proizvod , džem od kajsija i malina sa belom čokoladom i šampinjon salatu, ‘’Bivoda’’ iz Bujanovca, Udruženje ‘’Leskovački ajvar’’ za ljutenicu, Milan Petković iz Vlasotinca za domaće slatko od dunja i cepkani ljuti ajvar, proizvodjač Stevica Marković iz Brestovca  za blagi ajvar i Slobodan Nedeljković iz Donje Lokošnice, za mlevenu slatku papriku. Diplomu Sajma etno hrane i pića, žiri je dodelio Destileriji ‘’Nelvas’’ za Deda Vasinu rakiju od grejpfruta I ‘’Jugpromu’’ za rakiju od šljive i odabranu kajsijevaču. Na štandu Regionalne privredne komore Leskovac izlagali su i ‘’Strela’’, ‘’Nisha’’ iz Crne Trave, kao i proizvodjači Dobrivoje Stanisavljević iz Surdulice, Gordana Petrović, Svetislav Djikić iz Crne Trave, Dejan Jovanović iz Donje Lokošnice,  Milisav Stojanović i Dragoljub Miljković iz Leskovca. Gosti direktora Gorana Jovića bili su predstavnici Privredne komore ‘’Florina’’ iz Grčke, sa kojima se razgovaralo o uspostavljanju ili proširenju saradnje,  u okviru regionalnog inovativnog sistema Jadransko-jonskog područja. Sličnih sastanaka bilo i sa drugim privrednim delegacijama, predstavnicima ministarstava i ambasada.

Categories: Ekonomija

Оставите одговор