Društvo

Starim gradom, uz Aleksu i Eminu, iznova zamirsala sva lepota nekadašnjeg Mostara

Iako je bilo oblačno vreme, kako javlja naš lutajući reporter, starim gradom danas je iznova zamirisala sva lepota nekadašnjeg Mostara, kada se nismo delili ni po veri i naciji, kad smo svi bili raja, zaljubljeni u Neretvu, sunce i behar.

Tu vedrinu i sjaj preratnog Mostara danas su doneli svojom mladalačkom lepotom glumci Nina Popović i Ivan Skoko, koji su “oživeli” Aleksu i Eminu kroz projekat “Sunčana strana Federacije BiH”, koji se realizuje u saradnji agencija PRimera iz Mostara i Obala Art Centar iz Sarajeva.

Brojni strani i domaći turisti, od početka Onešćukove ulice pa sve do početka Kujundžiluka, nisu krili iznenađenost i oduševljenje što im se ukazala prilika da se slikaju sa pesnikom i  njegovom velikom neostvarenom ljubavi.

“Sjajan je osećaj videti radost na licima gostiju našeg grada. Žele da susret s nama ovekoveče fotografijama, ali poneki traže i da im objasnimo ko su likovi koje Ivan i ja predstavljamo”, kaže Nina.

Radost nije krio ni mladi gluamc Ivan Skoko.

“Neopisiv je osećaj kad vidiš radost u očima turista. Neki su pomislili da je reč o venčanju, a kad smo im objasnili koga Nina i ja predstavljamo, ponekima su se oči napunile suzama”, govori Ivan.

Kamo sreće da iz ovog projekta pouke mogu izvući političari i da Mostar opet zrači vedrinom u punom sjaju, a ne da u svetu ostaje poznat kao “grad slučaj”.Izvor-foto:(NovaSloboda)BuT

Categories: Društvo

Оставите одговор