Kultura

Od country zvezde do pop ikone

Taylor Swift (30) je pravi fenomen. Što god dodirne, pretvara se u zlato. Počela je 2006. godine kao country pevačica, a danas važi za najuspešniju umetnicu u istoriji. Ovih dana se pojavio njen najnoviji, sedmi po redu album pos nazivom „Lover“.

Četiri Grammy nagrade istovremeno dobija 2010. godine za album godine, najbolji country album, najbolju country pesmu i najbolju ženski countri vokalni performans.

Nakon toga, prelazi u Hollywood, gde se uspešno oprobala kao glumica u filmovima “Hannah Montana-film” i “Valentinstag”, kao i u seriji “New Girl”.

U to vreme, na muzičkom planu lagano skreće od country žanra u pravcu pop muzike, a konačan oproštaj je usledio albumom “Red” 2012. godine. I opet uspeh. Pet puta zlatni i 21 put platinasti album.

Nakon toga, ponovo se bavi nečim, potpuno novim i drugačijim, sa svetskim modnim labelom donjeg rublja nastupa 2014. godine u “Victoria’s Secret Showu”, čime postiže apsolutni uspeh.

Svi žele biti prijatelji sa Taylot Swift. Čak su joj i velike zvezde dolaze na noge. Kome je to još uspelo. Naravno sve: “creme da la creme”. Na jednoj slici s njom su manekenke Gigi Hadid i Matha Hunt, glumica Hailee Steinfeld, manekenka Cara Delevingne, pevačica Selena Gomez, manekenka  Serayah, glumica Mariska Hargitay, te još dvie manekenke Lily Aldrige i Karlie Kloss.

Nastupa redovno na večerima zvezda, a 2016 . godine dobija još tri Grammyja.

Slede albumi, šesti  2017. i sedmi, “Lover”, ove godine.

U svojim novim pesmama, osvrće se na dugo očekivani stav po pitanjima feminizma, diskriminacije i LGBTQ prava. Za to je bilo krajnje vreme, nakon što joj je podbacivana bliskost sa predsejednikom Trumpom. Jedno je sigurno: stigla je na vrh Olimpa, i tu će ostati dugo, dugo…Izvor-foto: Agencije i portal. (web)

Categories: Kultura

Leave a Reply