Društvo

ReCap2019: SxSE STARTAPI DO TRŽIŠTA VELIKIH BROJKI

Impact Hub organizuje dvodnevnu konferenciju posvećenu startapima iz jugoistočne Evrope, pod nazivom #ReCap2019.

ReCap je događaj koji spaja svetske biznis lidere, investitore, tržišne i tehnološke eksperte iz Silicijumske doline, Velike Britanije, Izraela i drugih razvijenih startap ekosistema, sa startapima iz Srbije i jugoistočne Evrope.

Startap ekosistem u Srbiji se rapidno razvija, između ostalog zahvaljujući porastu interesovanja kod mladih inovatora, čije su napredne ideje idealne za ovu vrstu poslovanja u kome su ideja i mogućnost eksponencionalnog rasta, potencijali za značajne inostrane investicije.

Konferenciju ReCap 2019, svečano će otvoriti ambasadorka Izraela, NJ.E. Alona Fišer-Kam, 23. maja, u Domu omladine, sala Amerikana u 9h, uz obraćanje direktorke USAID kancelarije za demokratiju i ekonomski razvoj gđe Laure Pavlović.

#ReCap2019 je regionalni događaj posvećen razvoju startap ekosistema. Program čine ekspertski paneli, master predavanja kao i mentorske prilike da startapi unaprede svoje šanse u ostvarivanju investicije.

Ove godine, konferencija daje značaj doprinosu žena u ekonomskom rastu regiona, ističući njihov udeo u startap komapanijama, kao i njihov investitorski potencijal.
Tim povodom biće lansiran i USAID projekat «We Founders» – trogodišnja inicijativa u vrednosti od 1.2 miliona dolara koju sprovodi Impact Hub, a uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj.

Startap timovi će dobiti jedinstvenu priliku da se povežu sa investitorima i ekspertima zainteresovanim za jačanje ekosistema jugoistočne Evrope i, zajedno sa internacionalnim stručnjacima, dobiju podršku za dalji razvoj i rast svojih inovativnih proizvoda i usluga na strana tržišta.

Najboljih 5 timova koji budu predstavili svoje biznis modele biće odabrani finalisti Srbije za Akcelerator 2030 program, koji sprovodi Impact Hub i Program Ujedinjenih nacija za razvoj na globalnom nivou i to u 19 zemalja sveta.

Prošlogodinji učesnik ReCap-a, Živojin Sekulić, COO i suosnivač u 3DSS, rekao je o svom iskustvu na ReCap 2018:
Imao sam priliku da upoznam dosta interesantnih ljudi i čujem poučna predavanja a jedno od njih je i od fenomenalnog Džon Baera u vezi sa time kako funkcionise proces fundraising-a i koje su bitne stvari na koje startup treba da obrati pažnju prilikom pregovora sa investitorima.
Još jedno interesantno predavanje koje mi je ostavilo poseban utisak tiče se načina kako startup treba da prezentuje svoju ideju/proizvod, a predavač Will Carlin, je bio na visini zadatka. Možete imati fenomenalan proizvod/ideju/tim, ali ako to ne znate iskomunicirati na pravi način nećete postići željeni rezultat.“Agendu možete preuzeti ovde. Prijava na link: https://share.hsforms.com/1BJXeyM7vSOyqvKMBxL8gbw21ol5 Više detalja o konferenciji: https://belgrade.impacthub.net/recap%20/  Kontakt osoba: Pavle Krivokuća
Email: pavle.krivokuca@impacthub.net 
Tel: 069/1314-035

Categories: Društvo

Оставите одговор