Ekonomija

Ministarstvo turizma raspisalo konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije raspisalo je javni konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude. 
Osnovni ciljevi su unaprđenje kvaliteta turističke ponude i intenziviranje njenog korišćenja, što podrazumeva izgradnju, uređenje i rekonstrukciju hotelskih i drugih smeštajnih kapaciteta, restorana i objekata sportsko – rekreativnog i zabavnog sadržaja; restauraciju ruralnih objekata i njihovo pretvaranje u turističke kapacitete; nabavku, rekonstrukciju i adaptaciju plutajućih objekata, kao i prevoznih i rekreativnih sredstava namenjenih posetiocima i turistima; unapređenje marketinga domaće ugostiteljske ponude; dizajn, pripremu proizvodnje i proizvodnju suvenira; izgradnja turističke infrastrukture i suprastrukture.

Pravo na korišćenje kreditnih sredstava ima:

1. Privredno društvo registrovano za obavljanje delatnosti u oblasti turizma;
2. Preduzetnik koji je registrovan za obavljanje delatnosti u oblasti turizma;
3. Poljoprivredno gazdinstvo upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava u skladu sa Zakonom.

Rok za podnošenje zahteva je 01. oktobar tekuće godine a detaljne informacije o uslovima, načinu odobravanja sredstva, kreditnim uslovima, potrebnoj dokumentaciji, možete videti na zvaničnoj stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija: http://mtt.gov.rs/.

Categories: Ekonomija

Leave a Reply