Ekonomija

NAŠ UGAO: Prodaja novih automobila u Evropi u opadanju poslednjih sedam meseci

Prodaja novih automobila u Evropi nastavlja s padom sedmi uzastopni mesec, nakon što je u martu registrovan pad prodaje od četiri posto.

Udruženje evropskih proizvođača automobila (ACEA), sa sjedištem u Bruxellesu, saopštilo je u sredu da je 1,72 miliona novih automobila prodato u prošlom mesecu, što predstavlja pad s 1,79 miliona iz marta 2018. godine. Italija predvodi grupu pet vodećih tržišta automobila u kojima je zabeležen pad prodaje, s dvocifrenom brojkom pada.

Volkswagen grupa zabeležila je blagi pad prodaje od jedan posto. Vrednost deonica njenih luksuznih modela varira, dok je Audi zabieležio rast od 1,7 posto a Porsche 19 posto.

Francuski proizvođač automobila Renault jedini je među masovnim proizvođačima vozila čija je prodaja zabeležila rast od dva posto, zahvaljujući prodajama svog jeftinog tipa automobila Dacia.

Prodaja nemačkog proizvođača luksuznih automobila Daimler opala je za 13.3 posto, a prodaja automobila BMW pala je za 2,2 posto, prenosi Associated Press. Izvor-foto: Agencije i portali

Categories: Ekonomija

Оставите одговор