Ekonomija

Dani višnje u Radonjici kod Leskovca

Na “Danima višnje“ u Radonjici najbolji višnjari i oni koji su izvučeni iz šešira  na poklon su dobili 14 pumpi za prskanje voća od 15 litara, trimer kao glavnu nagradu, jedne voćarske makaze i jednu vilu. Ovoga puta, odlukom posebne komisije, Bojan Mitrović iz Bunuše imao je najlepše višnje, a Božidar Stamenković, koji se odrekao nagrade, imao je najviše zasada pod ovim voćem, dok je Slavica Kocić pobednica je u brzom vađenju koštica iz višanja. Inace, kako su reporter portala ‘’Budite u toku’’ kazali vocari  kilogram visnje su prodavali po ceni od 40 do 70 dinara .

Dani višnje održavaju se po peti put pod pokroviteljstvom grada Leskovca, ovoga puta u Domu kulture u Radonjici, gde je gradonačelnik Goran Cvetanović otvorio manifestaciju, rekavši da zahvaljujući upravo vrednim i marljivim poljoprivrednicima  leskovačko selo još uvek živi.

-Organizovanjem ovakvih manifestacija trudimo se da pokažemo da leskovačka sela, poput Radonjice i drugih, imaju potencijala da postanu najačai proizvođači ovog voća“, rekao je doktor Cvetanović, koji je svim višnjarima poželo da i naredne godine imaju dobar rod, „sa plasmanom i cenama koje će omogućiti dobru zaradu, rekavši da je grad Leskovac za ovu, 2018. godinu planirao 90 miliona dinara pomoćipoljoprivrednim proizvođačima. Ovom prilikom predstavnice Foruma vladajuće Srpske napredne stranke i ovoga puta su imale štand da slanim i slatkim testeninama od višanja

 

Categories: Ekonomija

Оставите одговор